OMGEVING


“Le Bois du Four” chambres d’hotes en gite ligt  2,5 km buiten het dorp Arfeuilles in de Montagne Bourbonnaise, het departement Allier Auvergne Midden Frankrijk.
In de Montagne Bourbonnaise is er veel te genieten in de mooie natuurlijke omgeving. Voor de natuurliefhebber een verademing. Maar
ook zeker voor de cultuurliefhebber is hier met de vele karakteristieke, authentieke dorpen en steden in de buurt van alles te beleven.

Chatel Montagne, met zijn prachtige Romaanse kerk uit de XII eeuw, is zeker een bezoek waard.

De oude stad Vichy, bekend om de thermale baden, ligt op 40 km afstand. Een leuke stad met veel architectonische gebouwen. Wilt u
meer kunst en cultuur of een dagje gezellig winkelen, Vichy biedt voldoende mogelijkheden. Geniet van de grandeur uit het verleden terwijl u dwaalt door de stad en vergeet zeker niet je waterfles te vullen met water uit een van de bronnen zoals de Source des Celestins.

Kastelen: De dichtsbijzijnde prachtige kastelen bevinden zich in Lapalisse en Billy. Er is een kastelenroute door de Allier.

Wijngaarden in de Cote Roannaisse. Een wijngebied op de oostelijke helling van de Montagne Bourbonnaise, op ongeveer een half uur rijden vanaf Arfeuilles. Een prachtig gebied, met veel wijnboeren waar u de regionale wijnen kunnt proeven.
De wijnen welke bij ons geschonken worden komen ook uit de Cote Roannaisse.

Evenementen
In tal van dorpen en steden in de regio zijn er met name in de zomerperiode brocantes, markten, braderien en dorpsfeesten. In de maanden juli en augustus kunt u op diverse locaties genieten van het “Festival des monts de la madeleine”. Verschillende klassieke concerten, met steeds een andere samenstelling van “orkest”.

Folders, brochures en tips over activiteiten in onze regio geven wij u met plezier.